Ne puteti contacta oricand la: office@patternmedia.ro sau tel: 0752 121 110

Colantarea geamurilor. Ce si cum alegem?

Colantarea Geamurilor - Cele Mai Bune Soluții de Promovare și Design!

Colantarea geamurilor este un mod excelent de a vă asigura că mesajul dvs. este vizibil și de neuitat. Folosind colantarea geamurilor, puteți crea elemente de design unice și captivante care să vă ajute să vă promovați produsele sau serviciile. Colantarea geamurilor vă oferă o mare versatilitate, deoarece puteți alege dintr-o varietate de materiale, culori și tipuri de design. Acestea se pot aplica pe orice suprafață curată și netedă și pot fi personalizate pentru a vă asigura că mesajul dvs. este exact ceea ce vreți să transmiteti. Deci, dacă vreți să vă promovați produsele sau serviciile într-un mod unic și captivant, colantarea geamurilor este cea mai bună alegere!

Decorarea vitrinei/geamurilor spatiului comercial in care va desfasurati activitatea este obligatoriu in zilele noastre, fie ca vorbim de afisarea produselor si serviciilor pe care le oferiti, a preturilor practicate  sau doar infrumutesarea spatiului. De multe ori colantarea geamurilor are rol mix. Pe de o parte transmite mesajul dumneavoastra catre trecatori si semnalizeaza locatia. Totodata, in functie de autocolantul folosit, se pot obtine diverse efecte: aspect difuz al imaginii din interior, opacizarea geamului, efect de sablare, reflectarea razelor soarelui, aspect fumuriu etc. Daca nu stiti ce sa alegeti nu va ingrijorati, in cele ce urmeaza vom incerca sa le explicam si exemplificam cat mai clar.

Compania noastra ofera servicii de consultanta fiecarui client chiar inainte de inceperea lucrarii, astfel incat sa fie identificat autocolantul potrivit nevoilor dvs.

In articolul anterior am vorbit despre secretele un colantari de succes. Principiile enumerate in articolul precedent sunt perfect valabile si se aplica si decorarii geamurilor/vitrinelor. Daca cumva nu l-ai citit, arunca un ochi peste el, ca sa te asiguri ca lucrarea ta se poate desfasura in conditii optime.  Sunt reguli generale valabile pentru orice tip de suprafata ce urmeaza a fi decorata cu autocolant. Articolul il gasesti aici: https://www.patternmedia.ro/blogs/news/secretele-unei-colantari-de-succes

Acum sa discutam despre tipurile de autocolant ce se pot aplica pe geamuri si vitrine si nu numai. Important de mentionat ca aceste autocolante se pot aplica pe orice tip de geam, fie ca vorbim de termopane, sticla securizata, geam normal, sticla sablata etc.

Cel mai frecvent mod de decorare a geamurilor este cu autocolant printat si laminat impotriva razelor soarelui, adica cu protectie UV. Este vorba de un autocolant cu grosime variabila intre 60-100 microni care se printeaza cu cerneala pe baza de solvent sau UV si care are o aderenta excelenta pe geam. Acest tip de colant are spatele alb sau gri si se poate aplica atat pe interiorul geamului cat si pe exterior. Mai jos exemple de geamuri colantate integral.

 

Colantare geamuri, autocolant,

 

 O alta folie populara pentru decorararea geamurilor este window graphic-ul. Este acel autocolant cu gaurele care ziua permite sa se vada din interiorul spatiului in afara dar nu permite sa se vada din afara in interior. Seara insa, daca exista sursa de iluminare in interiorul locatiei, folia devine transparenta si se va putea vedea in interiorul locatiei. Cea mai frecventa aplicatie pentru acest tip de folie este colantarea geamurilor autobuzelor. Avantajul principal este faptul ca, fiind perforata, permite razelor soarelui sa treaca. Asadar daca aveti un spatiu intunecos, acest tip de autocolant poate reprezenta o varianta optima pentru dvs.

 

Window graphic, autocolant geamuri

 

Dar ce ne facem atunci cand investim foarte mult in locatia noastra, si este atat de frumoasa incat dorim sa se vada inauntru ei dar si sa folosim zona vitrata pentru afisaj. Ei bine, evident avem solutii si pentru aceasta situatie. Vom folosi autocolant printat, laminat si decupat pe contur. Este excelent pentru inscriptionarea geamurilor cu elemente vizuale. Desi necesita un plus de atentie pentru punerea in opera, aceste autocolante asigura un impact vizual maxim. De asemenea pentru decuparea autocolantului este nevoie de grafica in format vectorial.

Autocolant cu taiere pe contur, colantare geamuri

 

In concluzie exista numeroase solutii pentru decorarea geamurilor si a spatiilor vitrate. In acest articol am discutat doar despre tipurile de autocolant printabil. In articolul urmator vom vorbi despre diversele folii ce se pot aplica pe geamuri, fie ca vorbim de sablare, antireflexie, antiefractie etc.

In cazul in care ai citit articolul si inca nu esti convins de tipul autocolantului de care ai nevoie pentru afacerea ta, ne poti contacta si cu mare drag, un consultant al firmei noastre iti va sta la dispozitie cu recomandari, sfaturi si idei.